Jouw ideale festive-outfit

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 23:26

De feestdagen gaan al lang niet meer alleen over strakke pakken & glitterjurken. We willen comfortabel - broek op vreethaak inclusief - de dagen door. We kiezen niet meer voor eenmalige kledingstukken, we willen items graag doordragen voor meerdere gelegenheden. Met deze ideeën heb jij het grootste deel van je festive-outfit allang in je kast hangen.

EYECATCHER
Een eyecatcher kan van alles zijn : een blazer, een rok, een broek.. It´s up to you! Hij valt op, dat is een voorwaarde. Dit kan in kleur zijn, print of met glitters. Even tussendoor : het ´ik-draag-glitters-alleen-met-kerst-en-oud-en-nieuw´-ding is ook al-lang voorbij. Nog een voorwaarde : hoe vaak combineer jij je eyecatcher? Zeker bij een aankoop is het handig dit te bedenken voordat je hem aanschaft. Het scheelt je een miskoop. 

Items via : Omoda, Stieglitz , Monki

MATERIALENMIX
Voor elke look geldt eigenlijk wel : zodra je materialen gaat mixen, leeft kleding en wordt het eigen. Je splitst het karakter van het materiaal om deze aan een andere stijl te koppelen. De denim bijvoorbeeld ; heeft een stoer karakter en deze kan je versterken door met denim te combineren. Combineer je hem met wol, wordt het meer casual. Combineer je hem met een transparante stof, lurex of velvet, komt de feminine vibe naar boven.

ACCESSOIRES
Je hoeft echt geen prints, kleur of glitter te dragen om de feestdagen te overleven. Accessoires kunnen jouw eyecatcher zijn. Ik zie grote oorbellen voor me, kettingen in laagjes of een haarband in een opvallende vorm of print. Juist bij een ´clean´ outfit komen accessories nog beter uit.

Shoptips uit de afbeelding : It´s Ooak , StudioNienenMam , Anneday , Studio Frenchie


Wil je een uitgebreide kast sessie met persoonlijke styling? Bekijk dan de optie : closet cleaning !