Denim ro(c)kken of nokken?

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 21:01

In de jaren ´70 kwamen hippies op het idee om oude spijkerbroeken te recyclen tot lange rokken door de binnennaden open te tornen en driehoekige stukken spijkerstof (of een andere stof) tussen de open pijpen te naaien. Soms bleef de achterkant open met een hoge split zonder extra stof.

We zien hem weer in het straatbeeld : de denim-rok. De nostalgische trend is opgepakt door mode-ontwerpers, fashion-editors en zweeft nu rond op social media. Een stoer karakter, dat is altijd de kracht van denim. En daardoor meteen oneindig vaak te combineren. Daarbij is denim een relatief warme stof, wat het tegenover een minirok veel gangbaarder maakt om ook in het najaar te dragen. 


WAAR LETTEN WE OP?
Als ik met klanten nieuwe outfits ga creëren is één van de dingen die ik altijd meegeef : compenseren. Het compenseren van vormen in je outfit. Zo voorkom je 9/10 keer dat je kleiner lijkt, onbedoeld voller, of dat je geen enkels meer overhoudt. En ook zo kom je erachter of je de trend kan laten gaan of dat hij van toegevoegde waarde is voor je kast.

FULL DENIM
Een grotere denim blouse op een A-lijn rok. Breek de full denim look met een t-shirt, je blouse deels in je rok te dragen of combineer een sneaker met een hogere sok.

STREETSTYLE
De rok kan een klassieke stijl uitstralen. Stijlen doorbreken doe je gemakkelijk door het tegenovergestelde erbij te combineren. Ik denk meteen aan een grote sweater of hoodie. 

PARTY PROOF
Omdat denim meestal stug is en een stoer karakter heeft, kies je bij een party proof look juist materialen die extra vrouwelijk en feestelijk zijn. Velvet, see-through, metallic, pailletten...

COMFI CASUAL
Voor iedereen is ´comfi casual´ een ander begrip. Ik denk voornamelijk in laagjes, knitwear, items die meteen fijn zitten - comfortabel - en waar je niks meer aan hoeft te doen de hele dag. De longsleeve met col is een alltime favorite in het najaar, die mooi aansluit boven een A-lijn rok en waarmee het gebreide vest compenseert in vorm.


Wil je een uitgebreide kast sessie met persoonlijke styling? Bekijk dan de optie : closet cleaning !