• Speeddate Styling via skype
  • Closet Cleaning & Personal Styling aan huis
  • ZijenStijl shop
Home » Reviews

Reviews


´Mijn kledingkast was overvol met als resultaat geen overzicht, altijd dezelfde dingen aan en dezelfde combinaties.´

Wendy - Closet Cleaning / september ´21
Op een zonnige zaterdag heb ik een heerlijke afspraak gehad met Sharon van Zij en Stijl. Mijn kledingkast was overvol met als resultaat geen overzicht, altijd dezelfde dingen aan en dezelfde combinaties.

Na een korte introductie heeft Sharon mijn kast onder handen genomen. Eerst alles eruit en gesorteerd op : zomer, winter en wat weg kan en mag. De stapel wat weg kan en mag groeide gestaag door en er is een mooie hoeveelheid overgebleven die nu met gemak in mijn kast past. Resultaat : meer overzicht en een beeld van wat ik allemaal heb. Sharon heeft me een aantal hele leuke verrassende combinaties laten zien. Dingen waar ik zelf totaal niet aan gedacht heb maar die zo leuk zijn dat ik ze al een aantal keer heb gedragen.

Ga je voor het idee van een capsule garderobe met een aantal mooie basics of zoek je nog net die missende combinaties met je huidige kleding? Dan zou ik je zeker aanraden een afspraak te maken.

Resultaat na een mooie ochtend? Ik blij met een opgeruimde kast, een boodschappenlijst met ontbrekende items en een bak aan inspiratie.


´Ik hou van kleur en prints en ben ook goed in het shoppen van deze items. Alleen zonder goede basics wist ik niet meer hoe ik ze moest dragen.´

Denise - Closet Cleaning / augustus ´21
Ik volgde Sharon al een hele tijd op Instagram en haalde altijd veel inspiratie uit haar posts. Na mijn tweede zwangerschap en weer terug in postuur werd het tijd om weer alles te dragen uit mijn kast. Alleen : ¨hellep¨ ! Ik was totaal het overzicht kwijt.. Ik hou van kleur en prints en ben ook goed in het shoppen van deze items. Alleen zonder goede basics wist ik niet meer hoe ik ze moest dragen. Daarnaast was mijn kast, ik mag wel zeggen een regelrechte puinhoop. Het was zelfs zo erg dat er te weinig plek was om alles op te bergen. Tijd om ZijenStijl langs te laten komen. Sharon reed helemaal voor mij naar het uiterste zuiden en na een gezellige babbel was het tijd om de ‘kast in te duiken’ alles eruit en samen bepalen wat blijft en wat gaat weg. Twee uur later was er : overzicht, wist ik weer wat ik allemaal had liggen en werden een aantal items opnieuw met mij gestyled. Nog een boodschappenlijstje voor goede basics wat ervoor heeft gezorgd dat mijn kast nu compleet is.

Lieve Sharon bedankt voor deze ochtend. Ik shop weer met plezier in mijn kast en zie nu dat ik helemaal niks meer nodig heb. Je bent mijn beste investering geweest en dit betekent nu voor mij : mijn kleding dragen en er komt niks meer bij 💜!


´Yes! Dit was echt alles wat ik verwacht had van
de speeddate.´

Grietje - Speeddate / augustus ´21
YES! 
Dit was echt alles wat ik had verwacht had van de speeddate. Een enthousiaste, goed voorbereide Sharon in de woonkamer die precies weet waar ze over praat. Ze heeft mij duidelijke informatie gegeven over wat ik kan dragen met mijn figuur en dit ook meteen goed onderbouwd door een voorbeeld en uitleg hierbij te geven. Even een fijne eye-opener voor iemand die al jaren vastgeroest zit in diezelfde lowwaist spijkerbroek.  Daarbij kwam het moodboard met onverwacht gave kleuren en modellen. En de manier waarop alles op het moodboard weer wordt toegelicht zorgt er op zijn beurt weer voor dat ik serieus zin krijg om mijn garderobe eens drastisch onder handen te nemen. En dat allemaal in 30 minuten tijd!


´We beginnen relaxt met een kopje koffie. Ze verteld wat het plan is en of ik specifieke vragen heb. Op naar de kast. Heel systematisch gaat ze te werk´

Janneke - Closet cleaning / juni ´21
Oke, eerlijk is eerlijk, toen ik wist dat Sharon langs zou komen voor een closet cleaning wilde ik eerst mijn kast nog een beetje opruimen (het was wat onrustig geworden) maar ik ben op mijn handen gaan zitten. Op zondagmorgen vroeg staat Sharon bij mij voor de deur. We beginnen relaxt met een kopje koffie. Ze verteld wat het plan is en of ik specifieke vragen heb. Op naar de kast. Heel systematisch gaat ze te werk; eerst de winterkleding opbergen. Vervolgens stapeltje voor stapeltje door. Kritisch op wat weg kan, check vraag of ik het zeker weet (of het moet wel héél oud zijn). Vervolgens legt ze de basics bij de basics, duidelijke stapeltjes shirts, tops, lange mouw, broeken etc en alles op kleur. Ondertussen geeft ze al wat styling-tips. Combi's die ik zelf niet gekozen zou hebben. Hoe leuk. Resultaat: opgeruimde kast en genoeg ideeën verder. De stapels 'verkopen' en 'echt weg' nog even door. De stapel verkopen gaat op de foto (nadat er toch nog wat items terug de kast in gaan) en de echt weg stapel de zak in. Als laatst vraagt ze of ik nog vragen heb. Het is best veel dus ik weet het niet. Wanneer ze weg is bedenk ik me toch nog een specifieke vraag, dus nog even gesteld. Een paar uur later heb ik al een recap op de mail. Hoe fijn om de tips nog even na te lezen, ook mijn laatste vraag beantwoord ze. En geeft leuke tips voor dat ene item wat nog miste in mijn kast. Gelijk besteld. Benieuwd of het ook dat is wat ik hoop. Geïnspireerd ga ik in de middag nog even verder met mijn kast: alles gestreken wat gestreken moest worden. En morgen? Morgen ga ik shoppen in mijn eigen kast :) 


´Door Sharon zie ik de vrouw die ik van binnen voel steeds meer verschijnen! ´

Simone - Speeddate / mei ´21
Sharon heeft echt een passie voor haar vak! Met heel veel liefde heeft ze mij geholpen om mijn persoonlijke kledingstijl meer te doen ontdekken. Haar enthousiasme is aanstekelijk en met veel plezier tovert ze de leukste setjes voor je bij elkaar! Het geweldige aan Sharon vind ik ook dat ze de items meteen ook voor haar ziet en ze haast niet kan wachten om iets magisch voor je te creëren! Ik kan me geen betere styliste wensen dan Sharon. Met al jouw vragen kan je bij haar terecht, niets is voor haar te gek. Ze heeft me onwijs verwonderd in wat je allemaal met elkaar kan combineren : she got it! Door Sharon heeft kleding bij mij weer leven gekregen en ben ik in het stylen van mezelf weer plezier gaan hebben! Door Sharon zie ik de vrouw die ik van binnen voel steeds meer verschijnen! 


´Laat ik eerlijk zijn, ik heb even getwijfeld of ik een afspraak zou maken bij Sharon. Niet om Sharon zelf, maar puur omdat ik zelf jaren in een kledingwinkel heb gewerkt en ook nog regelmatig om advies wordt gevraagd bij een kledingcrisis.´

Marlinde - Styling aan huis / mei ´21
Laat ik eerlijk zijn, ik heb even getwijfeld of ik een afspraak zou maken bij Sharon. Niet om Sharon zelf, maar puur omdat ik zelf jaren in een kledingwinkel heb gewerkt en ook nog regelmatig om advies wordt gevraagd bij een kledingcrisis. Mijn twijfel was vooral, hoor ik iets nieuws? Gaat het mij wel iets brengen? Oké, en de tweede twijfel was echt of mijn kast niet te saai is. Dat idee had ik namelijk omdat ik nooit weet wat ik aan moet doen en me dan niet happy voel in mijn kleding.

Sharon kwam binnen en meteen zat het goed. En dat kwam niet alleen door de gebakjes die ze mee had gebracht. De klik was er en ik voelde me meteen op mijn gemak. Na eerst gezellig gekletst te hebben, wat we echt moesten onderbreken omdat dat nog veel langer door had kunnen gaan, kwam het echte werk.

Het begon met het doorlopen van de kast op kledingstukken waar ik moeite mee had. En hoe meer ik uit de kast haalde, hoe groter Sharon haar ogen werden. Die kast van mij was toch stiekem toch niet zo saai. Of ja, de inhoud dan. Sharon hielp me met nieuwe combinaties en kleine trucjes om een kledingstuk ineens toch wat leuker en beter passend te maken. En, we gooiden ook wat weg. Dat was niet per se mijn insteek, maar als het niet werkt, dan werkt het niet. En ik ben blij dat ik door haar adviezen die knopen door kon hakken.

Wat ik van deze styling sessie vond? Ik vind het jammer dat ik het niet eerder heb gedaan. Echt, het was leuk, leerzaam, fijn, handig en bovenal ook heel gezellig. Ik kijk met een nieuwe blik naar mijn kleding, weet wat ik nog mis in mijn kast en heb weer zin om bepaalde kledingstukken te dragen. En de rest heb ik met een goed gevoel op Vinted gedropt.

Heel erg bedankt Sharon!!


´Na de sessie stuurt ze een samenvatting per mail door met wat er is besproken en wat linkjes voor eventuele kledingstukken die je in je garderobe kan gebruiken.´

Nydia - Speeddate styling / mei ´21
´Sharon is een lieve en leuke vrouw waarbij je het gevoel krijgt alsof je met een vriendin praat. Ze bereid de speeddate van te voren goed voor je voor, zodat ze voorbeelden kan laten zien bij het beantwoorden van je vragen over hoe je bepaalde kledingstukken kunt stylen. Ze geeft je tijdens de sessie fijne tips waar je gelijk mee aan de slag gaat. Na de sessie stuurt ze een samenvatting per mail door met wat er is besproken en wat linkjes voor eventuele kledingstukken die je in je garderobe kan gebruiken. Ik heb de speeddate als prettig ervaren en kon echt aan de slag met de tips die zij heeft gegeven.´


´Ondanks dat ik niet zo'n uitgesproken kledingstijl heb als Sharon, wist ze me goed te helpen om de kledingstukken te combineren in mijn eigen stijl.´

Ilonka - Speeddate styling / april ´21
´Ik had een speeddate gepland met Sharon, deze duurde 45 minuten. Ik had een aantal vragen over kledingstukken waarbij ik niet goed wist hoe ik het moest combineren.


Sharon is een enthousiaste vrouw, iemand met wie je makkelijk praat, en ze weet waar ze het over heeft. Ondanks dat ik niet zo'n uitgesproken kledingstijl heb als Sharon, wist ze me goed te helpen om de kledingstukken te combineren in mijn eigen stijl. Ze komt met ideeën waar ik zelf echt nooit aan zou denken, en heeft handige praktische tips over het dragen van de kledingstukken.

Wat ik zo mooi vond tijdens het gesprek, is dat het maar 45 minuten duurde, maar ze nam uitgebreid de tijd voor mijn vragen en ze had zich goed voorbereid. En na de speeddate krijg je ook nog een samenvatting zodat je alles rustig terug kunt lezen. Als je het meeste uit je eigen garderobe wil halen zit je bij Sharon op de juiste plek! Echt een aanrader dus.´


´Ik heb door het gesprek zo´n andere kijk op mijn garderobe.´

Rosanne - Speeddate Styling / april´21
´Mijn gesprek met Sharon heeft 45 minuten geduurd en ik heb door het gesprek zo’n andere kijk op mijn garderobe. Ze heeft o.a. andere outfits met mij gemaakt en verteld waar ik op kan letten als ik print op print wil combineren. Je kijkt namelijk snel naar de kleur die het meeste opvalt. De truc is eigenlijk om te kijken naar de kleur die het minste opvalt. Daarnaast heb ik ook ontdekt hoe ik items die ik bijna nooit draag toch leuk kan combineren. Deze speeddate styling sessie is voor mij heel waardevol geweest en ik geloof ook echt dat andere mensen hier ook baat bij hebben.´

Lees hier de volledige blog van Rosanne over de Speeddate!


´Tijdens de sessie zag ik het ineens in de spiegel ; dit is mijn stijl!´

Caroline - Closet cleaning & Styling / april ´21
Het voordeel van deze closet cleaning slash styling sessie is dat Sharon en ik elkaar al zo'n 11 jaar kennen en zij dus extra goed weet welke go-to kledingstukken ik al jaren in mijn kast heb hangen. Ik ben dan ook erg trouw aan een bepaald kledingstuk of een look, maar na jaren opnieuw dezelfde soort kledingstukken kopen, wist ik niet meer of ik binnen mijn comfortzone bleef of dat dit echt mijn stijl is. Je wordt ook ouder, en sommige kledingstukken kunnen echt niet meer. 

Ik weet nu dat ik mag vasthouden aan mijn spijkerjasje-look, maar ook waar ik de aandacht meer op kan vestigen. Daarnaast weet ik nu wat er nog mist in mijn kledingkast om de sets helemaal af te maken. Mijn kledingkast heeft een metamorfose ondergaan, waardoor onder andere mijn t-shirts en broeken een nieuwe plek hebben gekregen, die veel logischer is! Ik kan nu (letterlijk) van boven naar beneden stijlen en de look afmaken met een eye-catcher of finishing touch die een prominentere plek in mijn kast hebben gekregen. Ik wist niet dat ik plezier zou beleven aan het weg doen van kleding, maar de eerste verkoop op Vinted is een feit! 

Sharon heeft me zoveel fijne tips gegeven, dat ik meer mogelijkheden zie, die soms buiten mijn comfortzone lijken te zijn, maar tijdens de sessie zag ik het ineens in de spiegel ; dit is mijn stijl!


´Ze heeft aan alles gedacht, want na afloop krijg je een samenvatting per mail.´

Sanne - Speeddate Styling / april ´21
´Het praat heel fijn met Sharon, alsof je haar al jaren kent. Omdat zij ook mama is zijn de struggles qua lichaam en kleding haar dus ook bekend, dat voelt al snel heel vertrouwd. Ze legt goed uit wat ze precies bedoeld, eventueel ook aan de hand foto's via een moodboard. Ze heeft aan alles gedacht, want na afloop krijg je een samenvatting per mail. Echt heel fijn dat jij niet zelf tijdens het gesprek alles moet opschrijven en het nog eens rustig kan nalezen. Sharon heeft mij nu op weg geholpen met een basis garderobe, maar ik denk nu al dat er wel een vervolgafspraak gaat komen om dit verder uit te werken


´Ze nam echt de tijd, had zich goed voorbereid en ze kwam met hele fijne tips.´

Esther - Speeddate styling / april ´21
´Sharon is gewoon een hele leuke meid en ze weet heel goed waar ze over praat. In een half uur ging ze mij helpen met het samenstellen van leuke outfits. Ze nam echt de tijd, had zich goed voorbereid en ze kwam met hele fijne tips. Zo stelde ze voor om een oversized T-shirt over één van mijn lange jurken te dragen. Een leuk jasje erboven en je hebt een toffe outfit. Ik was nooit op dit geweldige idee gekomen! Omdat we zo lekker bezig waren keken we ook nog samen naar een roze flared jeans van mij. De tijd vloog voorbij en ik heb nu weer genoeg inspiratie!´

Lees hier de volledige blog van Esther over de Speeddate!