´don't blow away´

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 23:26

Als opgeblazen ballonnen de winter door - dat is het trendbeeld straight from the catwalk. En ik moet toegeven.. Deze winter miste ik echt de 'slaapzak-jas' in mijn collectie. Met een baby van 6 maanden in de draagzak, een hond die - weer of geen weer - zijn wandelingen nodig heeft en het wachten op de kleuter op het schoolplein. Alles vraagt om een opgeblazen ballon. 

Flateus is anders, warm is het wel. Daar gaan we weer : comfortabel. Gelukkig kan comfortabel ook leuk zijn, we vergeten alleen dat je ook een jas moet kiezen die op je lijf geschreven staat. De puffer coat is 9/10 keer oversized, wat ontzettend goed werkt met een winter outfit die bestaat uit lagen of oversized kleding. Hij wordt gemaakt van polyester, in dit geval betekent dat : warm, waterafstotend en winddicht. Hier tegenover staat dat zo´n grote jas verre van handig is met autorijden of dat je je een propje ballon voelt door het grote gewatteerde effect.

Een alternatief voor de puffer coat : ander woord voor opgeblazen ballon - is de parka . Hij is :

  • Praktisch : fiets -en wandel proof
  • Halflang tot lang
  • Meestal met capuchon
  • Kan getailleerd worden
  • Niet gewatteerd, wel gelaagd : warm! 
  • Met windvangers : dan zit er een stukje extra stof bij je polsen of in de kraag waar geen wind doorheen kan. 
  • Waterafstotend en/of waterdicht. 

Jassen via : Wehkamp , Open32 , Monki , Zalando , of Vinted

En dan ga je voor die praktische, comfortabele jas deze winter. Vergeet hem dan niet op te leuken met winterse accessoires. Speel met materialen en kies voor een teddy cap met wollen sjaal en leren handschoenen. Of een leren buckethat met felgekleurde wanten. Wees niet bang om te mis-matchen, andere kleuren kiezen laat een item juist extra spreken!


Heb je korte vragen over trends dragen i.c.m. jouw stijl en garderobe? Dan is een speeddate boeken jouw antwoord!