´mind your step´

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 23:17

In het nieuwe jaar zijn veel van ons geneigd alle goede voornemens weer op een rijtje te zetten : ´ik ga minder kopen´, ´ik ga 2x in de week sporten´, ´ik ga gezonder eten´, ´ik wil meer gaan lezen´.. You name it. Ik ben van mening dat als je van zo´n goede voornemen een ding maakt, het een moetje wordt en moetjes zijn simpelweg niet leuk. Het gaat om dagelijkse stappen zetten : kleine stappen, grote stappen. Vooruit en ook achteruit. 

En die stappen zet ik het liefst op de meest comfortabele schoenen. Ten eerste, omdat het beter uitkomt met mijn soort voeten (lees : breed, breder, breedst) en ten tweede omdat - als het moet - ik van hot naar her vliegen zonder pijn in mijn voeten. Je raadt het al : sneakers zijn het antwoord. En omdat we de witte sneaker wel kennen, is dit de inspiratie post die je wilt zien als jouw garderobe een regenboog-upgrade nodig heeft .

Met de gekleurde sneaker kan je een aantal dingen creëren in je outfit : one-tone, colorblock en ton sur ton.

ONE-TONE
Een volledige outfit in één kleur, dat is simpelweg on-tone. Je ziet het tegenwoordig veel terug in pakken en co-ord sets. Het kan een tikkeltje klassiek ogen, het biedt vooral rust. Alles in één kleur hangt altijd samen met welke soort items, in welke vormen en welke schoenen je kiest om een bepaalde stijl uit te stralen. Lekker eentonig dus.

COLORBLOCK
Colorblock is letterlijk : effen kleuren samen dragen. Dit kan al in één kledingstuk verwerkt zitten of je creëert het zelf met verschillende kledingstukken. Kies dan altijd voor max. 4 effen kledingstukken, dan komt je colorblock het mooiste uit. Je sneakers kunnen de extra kleur zijn, bijvoorbeeld : een rode trui, roze broek en paarse sneakers. 

TON SUR TON
Naast de ´one-tone´ heb je ook ´toon op toon´ of wel : ton sur ton. Het zijn de verschillende tinten van één kleur die je samen combineert in een outfit.  Zolang je binnen het kleurenpalet van de primaire kleur blijft, kan je eindeloos combineren. Neem als voorbeeld : groen. Dan werk je in een outfit met : donkergroen, lime, olijfgroen etc.


Wil je een uitgebreide kast sessie met persoonlijke styling? Bekijk dan de optie : closet cleaning !