• Speeddaten via skype
  • Closet cleaning & Personal styling aan huis
  • Shop zijenstijl
Home » Trendupdates » Favoriete webshops

Favoriete webshops

In de tijd waarin we leven shoppen we nog meer online dan normaal. Waar hecht ik waarde aan als ik een aankoop doe via een webshop? Overzichtelijke website en makkelijk in gebruik, relatief snelle levering, een vriendelijke klantenservice, een goede verpakking en makkelijk retour proces. Ik deel mijn favoriete webshops hieronder met jullie!


1. Nilay Blockprints

Nilay is bedacht door het team van Namasté reizen, een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van rondreizen op maat naar Azië. Door corona kwam de gehele reisbranche tot stilstand en zo kwam de winkel Namasté atelier tot stand : een winkel met handgemaakte spullen uit Azie. Daar waren de kimono´s zo populair dat er een apart merk van gemaakt is. Ze worden met de handgemaakt en bestempeld middels een oude techniek : de blockprint. De bedenkers van Nilay zijn bekend met het maak-proces door hun reizen , hebben nauw contact met de makers en staan erop dat hun producten eerlijk worden gemaakt.


2. Stieglitz 

Je kan all out met een volledige outfit van Stieglitz, maar los zijn de items een goede eyecatcher. De combinatie van grote prints, fijne kleuren en vrouwelijke vormen maakt het voor mij een favoriet merk. 

Een Nederlands merk met een mooie visie, dit zegt Pien Stieglitz zelf : “I believe that every woman is her own unique self, with an ancient fire inside her. Sometimes this flame is put out by society or the labels we create. Therefore, I feel that it is our job to restart these engines within. With Stieglitz I want to bring different worlds together and build a community. In this community, our own tribe will be represented by independent, powerful and sexy women.”


3. Vintess Vintage

Mijn alltime favorite Instagram shop. Wat mij aantrekt in het kopen van vintage / tweedehands is dat het uniek is : van alles is maar één. De stoffen zijn veelal natuurlijk, de ´ouderwetse´ vormen zitten eigenlijk altijd goed en ik vind het leuk om dit te clashen met de hedendaagse mode. Daarbij, als je koopt via Instagram is het contact met de eigenaar direct en veel persoonlijker. 

Gestart als passie, uitgegroeid tot haar eigen bedrijf. Tessa heeft sindskort ook een eigen webshop met de vintage pronkstukken die ze steeds weer vindt. Hoewel vintage heel divers is, trekt zij altijd mijn aandacht met haar collecties. Instagram volg-tip dus ook met regelmatig story-sales!


4. Sissel Edelbo

Vrouwelijk, vrolijk, kleuren, duurzaam.. Met deze focus hebben twee vriendinnen het merk in 2004 opgezet. Ik val voor de prints, de mooie stoffen uit India en de vormen van de kledingstukken. Het zijn eyecatchers die je outfit maken maar zeker ook ready-to-wear zijn!


5. Mango

Mango is een Spaanse winkelketen, je zal het wellicht kennen. Ik vind het in de afgelopen jaren enorm verbeterd qua zorg voor materialen. De collectie bestaat nu veelal uit natuurlijke materialen, wat (zeker in de zomer) toch het fijnste draagt. Let wel, Spaanse merken vallen kleiner. Koop gerust een maat groter!


6. Zalando

Zalando zien jullie regelmatig voorbij komen in de trendupdates of via Instagram. Het merken-aanbod is ruim waardoor je snel kennis maakt met nieuwe merken op één plek. Het is gemak en overzichtelijk.  Een ander pluspunt vind ik de ´influencer favorieten´ waarin complete sets worden laten zien en je ze direct op je wishlist kan zetten - handig als je inspiratie nodig hebt. En wist je dat ze een pre-owned afdeling hebben?

7. & Other Stories

Dit is de plek waar ik vaak voor mijn klanten kijk die mooie basics zoeken. Verschillende vormen, rijke details, mooi materialen, subtiele prints en ook veel effen kledingstukken. Items die het begin kunenn zijn van een goede basis-garderobe en jaren meegaan. De fotografie en styling zorgt voor rust en overzicht en vind ik dan echt de moeite waard om te blijven scrollen.

8. Phixi 

Een mix van vintage met nieuwe kleding op één plek. Niet helemaal waar, ze hebben inmiddels ook verschillende verkooppunten in Nederland. Een women-owned familiebedrijf waar moeder en dochters hun liefde voor rommelmarkten afstruinen vertalen in de meeste toffe vintage parels vinden. Oud met nieuw stylen, waardoor je unieke outfits creëert maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.