• Speeddate Styling via skype
  • Closet Cleaning & Personal Styling aan huis
  • ZijenStijl shop
Home » Trendupdates

Trendupdates

Maandelijks neem ik jullie mee in een trend : iets wat je veel voorbij ziet komen in magazines en op social media. Wat is de trend, hoe draag je het en belangrijker nog : hoe vertaal je deze trend naar je eigen kledingkast? Op deze pagina alles wat je wilt en moet weten over je eigen figuur. Wil je meteen doorklikken naar de updates? Ik heb ze opgedeeld in : Broeken & pakken Jurken & rokken & Swimwear. Voor dezelfde trends met een ruimer aanbod in maten klik je door naar de plussize trendupdates. 


Het lichaam van een vrouw is prachtig, welke kleur/vorm/stuk fruit je ook bent. Eigenlijk wel gek dat er een ´label´ aan je figuur wordt gehangen, je wilt natuurlijk dragen wat fijn zit en waar je je mooi in voelt. Toch vind ik het belangrijk hier een stukje aan te wijden om zo het uiterste uit je figuur te kunnen halen. Uit ervaring weet ik dat er vaak ingezet wordt op de ´veilige´ kledingstukken, de kledingstukken waarvan je weet dat ze altijd staan en goed zitten. Zonde, want je kan zoveel meer! Compenseren en het juiste benadrukken in je look is vaak de key om jou en je look te laten spreken.


De zandloper, appel en peer

De drie meest voorkomende Nederlandse, lichaamstypes zijn : de zandloper, appel en peer.
De zandloper staat bekend als het ´perfecte´ lichaam : je hebt rondingen op de juiste plekken en alles is mooi in balans. Mooi ook om dit in je outfit terug te laten komen door te werken met een aangesloten top of bottom - kan ook zeker allebei - . Voor jurken en rokken zou ik kiezen om de lengte boven de knie aan te houden.

Bij een appel figuur zijn je rondingen juist overduidelijk aanwezig, alleen bij de billen vaak wat minder. Gelukkig heb je genoeg moois. Je kan je benen langer laten lijken door bijvoorbeeld een flare of high-waist broek/denim te dragen. Draag hierop een wikkelblouse/top of t-shirt met een lagere hals of V-hals om je figuur te laten spreken.

De meeste Nederlandse vrouwen hebben een peer figuur - ik ook - ! Waar je tegenaan loopt zijn vaak de heupen, die zijn (in tegenstelling tot de rest) meer aanwezig. Het accent kan je gemakkelijk op je slanke taille leggen door een wikkeljurk te dragen of een highwaist broek/denim. Draag je zoals ik graag oversized kleding? Zorg ergens in je look voor een accent in je taille of vorm door bijvoorbeeld je blouse deels in je broek te dragen en een mouw op te rollen.

De omgekeerde driehoek en plank

Brede schouders, smalle heupen.. Dat is de definitie van de omgekeerde driehoek. Zet je schouders niet extra in de spotlight door tops met pofmouwen of veel ruches te dragen. Kijk eens naar t-shirts met een langere mouw of tops met een V-hals. Ook hier komt een kledingstuk met overslag-detail mooi tot zijn recht. Een paar ´extra heupen´ creëer je makkelijk door een plooirok, broek met zakken of A-lijn jurk te proberen.

Als je helemaal recht bent, ook wel plank genoemd, is het voordeel dat je met van alles en nog wat kan uitproberen. Je mist enigszins rondingen, die kan je met bepaalde outfits wel creëren. Kijk naar schoudervulling bijvoorbeeld of een top met ruches. Een bovenstuk met een andere mouw-inzet of als je liever basic draagt, dan kan je met onderstukken experimenteren van baggy denims tot aan flared broeken of een mooie plooirok.


Twijfel je over een bepaald item uit eigen kast of heb je meer informatie nodig? Stuur een mailtje of een berichtje via Instagram!

Sidenote :
 
de soorten kledingstukken in de info-tekst zijn enkel voorbeelden en geen do´s or don´t s.
Doe wat goed voelt, wat lekker zit, maar geef ook alles een kans.