• Speeddate Styling via skype
  • Closet Cleaning & Personal Styling aan huis
  • ZijenStijl shop
Home » Het verhaal achter Zij en Stijl

Het verhaal achter Zij en Stijl


Zij en Stijl is in 2014 ontstaan en al jaren een begrip in de breedste zin van het woord. Gestart als blog met later aanvullend een Instagram-account met altijd één doel: inspireren! Outfits samenstellen en delen over de creativiteit van kleding is wat ik het liefste doe. Via Instagram krijg je ook een persoonlijk kijkje in mijn leven als voornamelijk mezelf, vrouw en moeder. De connecties en interactie blijven me positief verbazen en enthousiasmeren om door te gaan.  

TOEN
Mijn lievelingsvorm van stylen zit hem in kleding : een grote liefde, hobby en veel ervaring. Ik val voor mooie stoffen, (veel ) kleur en ik ben een pietlut als het om materialen gaat. Met elk kledingstuk in mijn kast kan ik minstens 4 combinaties maken en ze vertellen inmiddels allemaal een eigen verhaal. Een goede look kan mijn dag echt maken. Toen ik nog een kleine Sharon was, werd er thuis gezegd : ´wees jezelfdraag wat je mooi vindt & laat iedereen in zijn waarde´. Natuurlijk was ik op bepaalde leeftijden gevoelig voor andere meningen en merken, heb ik mezelf verschillende stijlen aangemeten om óf erbij te horen óf iets nieuws uit te proberen. 
Dat pakte soms goed uit, meestal niet : het was de eeuwige struggle die je doormaakt als ´jonge vrouw´. Hoe ouder ik werd, hoe makkelijker het ging. Het viel me op dat ik blij werd van unieke kledingstukken, details, creatieve combinaties. En dat straal je uit : jezelf zijn. Het zijn de blikken, ´geroezemoes´, rollende ogen maar ook zeker de complimenten helemaal waard geweest. Een eigen stijl ontwikkelen is zoveel waardevoller!

ERVARING
Ik ben een jonge vrouw met passie vóór de vrouw : haar figuur, haar (koop)gedrag en stijl.  In mijn retail-verleden heb ik veel kennis opgedaan. Hoe denken wij nu eigenlijk? Wat zien we in de spiegel? Hoe wordt er kleding gekocht? En waar liggen de prioriteiten? Mijn doel is altijd geweest om vrouwen te inspireren en ze uit hun comfortzone te halen ( zonder direct iets nieuws te kopen ). Nieuwe kleurencombinaties uitproberen, een ´trend´ omzetten naar iets wat bij haar past, laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn met een kledingstuk, maar ook : weet je wel wat er allemaal in je kast ligt? Meestal zijn de antwoorden dichterbij dan je denkt, je moet het alleen even zien.

ZE ZEGGEN DAT..
´Vrouwen kopen veel´, zeggen ze. Wat misschien nog wel meer klopt: we kopen kleding vaak op gevoel, we zijn emotie-kopers. Of we er wat aan hebben zien we thuis wel. En ik zeg we, want daar ben ik ook vaak genoeg ´schuldig´ aan geweest. Dit laatste zorgt er voor dat je overzicht verliest in je kledingkast. Losse items, in verhouding meer bovenstukken dan onderstukken (of andersom) en geen complete sets meer. Er ontstaan vergeten stapeltjes op zolder of achterin je kast. Of wat dacht je van, alle seizoenen door elkaar in je kast? Dag overzicht.

Voor de mama´s onder ons een veel voorkomend, herkenbaar gezegde : ´Vrouwen kopen, zodra ze moeder worden, meer voor de kinderen dan voor zichzelf´. Klopt ook. We moeten wennen aan een nieuw figuur, je oude kleding past niet direct en misschien vindt je je oude stijl ook niet meer passend. Been there, done that. Één ding wist ik wel zeker toen ik moeder werd: ´ik wil mezelf elke dag mooi voelen´. Mooi in de zin van : ik draag iets wat lekker zit en waar ik me goed in voel. En dat kan met een maatje meer, een maatje minder, met meer en minder kleding in je kast en een ruim of klein budget. Investeren in jezelf is nodig om dat te doen wat vrouwen graag doen: zorgen voor een ander. 


Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen!